Första felfria LA

12 juni 2011 debuterade jag och Fizz Lätt A i Delsbo. Det var en A:0. Vi hade ett stopp och slutade på 4 fel.

19 juni startade vi vår andra Lätt A tillsammans. Det var i Sundsvall på deras gräsbana. Det var väldigt varmt och Fizz var väldigt svettig, men vi kämpade på bra båda två.
Vi var felfri i grunden och kom till omhoppningen, där vi också var felfria och slutade på en andra plats.
Pappa sa till mig innan att om vi var felfria i LA:n så skulle han lämna in ett täcke och få det broderat på våra namn på.

Vill ni att jag ska lägga in en bild på täcket??




Schema v.50

Ridschema för v.50:

  • Måndag: Vilodag. Skritta eller gå med Fizz.
  • Tisdag: Ridning för Åse (kanske). Åse rider Fizz en stund sedan får jag hoppa upp och känna lite på hur Fizz känns.
  • Onsdag: Hoppträning (som vanligt ;)).
  • Torsdag: Skritta eller gå med Fizz.
  • Fredag: Dressyrlektion.
  • Lördag: Vanligt pass i ridhuset.
  • Söndag: Ridhuset om jag hinner innan lektionerna börjar.

På tisdag ska jag troligen ta hand om Dip eftersom Elvira har Lucia då och mamma och pappa ska nog dit och titta. Han vilar säkert då så jag nog bara mocka och sådär.



Har tyvärr inte så många nya bilder, har ni några önskemål om bilder??

Lååång dag..

Idag var en väldigt lååång dag på stallet. Kom dit vid halv åtta eftersom vi skulle hoppa, vi hade egen hoppträning med mamma och pappa som hjälp.
Det gick jättebra och Fizz var väldigt pigg och framåt och hoppade jättebra.
Vi hoppade först några kryss och hoppade sedan en bana på de kryssen. Vi gick sedan över till nästa, där man började med studs, som började med en bom, efter studsen var det ett galoppsprång till en oxer.
I slutet hoppade jag en kombination på låg höjd.

På eftermiddagen vid tre var det ungdomsträff på stallet.
Vi åt mat, lekte lekar, fodrade och red. Vi fick rida lektionshästar. Jag red Hannibal. Jag hade Hannibal som foderponny innan jag fick egen ponny.
Åkte hem vid halv tio.

film på vår första msvb

Här är en film på min och Fizz första msvB. Det var en A:0. Det är vår bästa msvB hittills. Allt var så himla bra, känslan, galoppen och allt. Som ni ser så rider jag nog på lite för mycket mot sista hindret och hon får lite för stor galopp och river det, så vi fick totalt 4 fel.
28 augusti 2011.


     

Vill ni se fler filmer?? Kommentera då!!

Dålig uppdatering

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera nu de senaste veckorna. Jag vet inte alls vad jag ska skriva om. Jag skriver oftast om dagens ridpass men jag tycker att det blir så tjatigt om jag bara skriver om det. Så vad vill NI att jag ska skriva om? Jag har funderat på om jag ska börja skriva schema för hur jag ska rida under en vecka, då kommer jag göra det varje söndag. Jag har även funderat på om jag ska ha veckans fail-bild, men jag vet inte om jag ska publicera mina bilder eller om ni ska skicka era bilder till min mejl, eller kanske en bild från mig och en från er varje vecka. Vad tycker ni? Skulle ni vilja se film på mig och Fizz från någon tävling? Kommentera om ni vill ha bra uppdatering...


rubrik saknas ;)

Igår, torsdag var jag ledig från skolan eftersom jag åkte till Gävle och mönstrade med Fizz.
Vi hoppade inte så mycket. Vi började med en gemensam framridning, utan stigbyglar. Vi gjorde lite flyttningar och red förvänd galopp på volt. Framridningen tog ungefär 20 minuter, och vi red utan stigbyglar hela tiden.
Vi började med att hoppa några kryss. Sedan red vi en liten bana på kryssen. Efter att vi hade hoppat klart på kryssen gick vi över till de andra hindrena. Man började i trav på en bom till ett kryss, ett galoppsprång till en oxer och tre galoppsprång till ett räcke.
Vi hoppade inte så högt och inte så mycket men träningen gick verkligen jättebra ändå.


Idag började jag i skolan kl 9.10 och hade engelska till kvart över 10. Efter det skulle jag ha geografi, men det kom ingen. Jag väntade på att nästa lektion, svenska, skulle börja som var tjugo i 1, men det kom ingen då heller.
Det kunde ju inte jag veta eftersom jag var ledig igår.
Varför gick jag ens till skolan idag? Jag blir så less på sånt här, varför kan inte lärarna meddela det innan genom sms eller liknande?

Dagens ridpass var dressyrlektion, som alla andra fredagar. Vi började i skritten med att flytta inner bakben på en volt, det skulle gå i riktning mot sadelgjorden. I traven vände vi rätt upp vid bokstaven A och red öppna en bit och sedan sluta ut mot väggen så vi bytte varv varje gång.
I galoppen gjorde vi serpentin bågar. Efter första bågen skulle vi från galopp sakta av till skritt, nästa båge skrittade vi och gjorde förvänd sluta och när vi passerade medellinjen skulle vi fatta galopp och på nästa långsida stod vi i lätt sits.

RSS 2.0