Vilodag för Fizz...

Idag började jag kl 8 och hade spanska som slutade kvart över 9. Efter spanskan skulle vi ha företagsekonomi, men läraren kom inte. Vi gick och tittade på monitorn, där stod det att vi inte skulle ha någon företagsekonomi och ingen psykologi eftersom vi har samma lärare där, det var bra eftersom vi skulle haft prov idag. Vi skulle inte ha någon matte heller, så vi slutade då. Jag GICK hela vägen hem, men det var inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara.
Idag ska Fizz få vila. Jag ska skritta henne idag, också ska jag nog stretcha och massera henne lite :)

Hoppträningen

Det var ju som sagt hoppträning för mig och Fizz idag.
Jag började rida fram själv i trav och galopp. Hon var jättefin i traven. Vi red sedan två galoppbommar med tre språng mellan. När vi hade gjort det i båda varven hoppade vi en serie. Den började med en travbom, man skulle alltså börja i trav. Sedan var det studs med två hinder, ett galoppsprång till en oxer och fem språng till ett räcke som bara var en bomhög från början.
Efter det flyttades hinderna om lite. Vi tränade då på långa anridningar. Första hindret var en oxer på långsidan, nästa långsida vända man snett igenom till ett räcke och sedan snett igenom igen, då också till ett räcke.
Idag tränade jag på att hålla en bra galopp och min sits. Det gick jättebra idag och jag är nöjd över både mig och Fizz.


Dagens ridpass

Idag red jag i ridhuset. Hon var väldigt pigg och stark i skrittan i början, så jag gjorde några övergångar mellan skritt och halt.
I traven började jag med att jobba henne lite i låg form innan jag försökte med att få upp henne lite mer.
Jag gjorde även en del flyttningar i både skritt och trav.
I galoppen gjorde jag några galoppombyten, eller jag försökte i alla fall, dom sitter inte riktigt än. Jag gjorde också tempoväxlingar i galopp, mest samlad galopp.
Det gick faktiskt riktigt bra idag.
Imorgon är det hoppträning.

Dååålig uppdatering......

Det har varit väldigt dålig uppdatering från mig nu. Det är nästan två veckor sedan jag skrev något, så jag tänkte (som vanligt..) skriva ett kort inlägg.
Jag stannar i alla fall hemma från stallet idag. Fizz får vila eftersom det ändå inte går att rida så mycket nu när det har blivit hårt ute, men det blir nog lite bättre när det kommer snö och banan blir skottad (av traktor), om det ens händer. Mamma är där och tar hand om Fizz idag och eftersom jag ändå är hemma så tänkte jag försöka plugga lite.
Igår var det hoppträning. Vi hoppade bl a två studs serier och lite mer. Det gick ganska bra.
Har ni några önskemål på inlägg? Kommentera då!!

söndag

Idag åkte jag till stallet vid halv 10.
Jag började med att göra ordning Fizz eftersom Cissan hoppade henne idag också. Det gick jättebra.
Jag tittade även på några andra som hoppade idag. Elvira och Dip hoppade också idag.
Jag klippte Fizz idag. Hon är jätterädd för klippmaskiner men det gick faktiskt ganska bra.
Just nu är säkten här och fikar eftersom Melker fyller 6 år imorgon.

Lördag. ...

Lördag. Idag åkte jag till stallet vid kvart över nio. Jag tog in Fizz direkt och gjorde ordning henne eftersom Cissan skulle hoppa henne. Jag tyckte det gick bra idag. Hon hoppade bl a kombination, studs mm. Hon stannade någon gång, eftersom Cissan ställer högre krav på henne än vad jag gör. Fizz är svår i höger varv. Hon går gärna på dubbla spår mot hindren. Hon ska hoppa henne imorgon, skriver mer om det då. Ses!


...

Just nu sitter jag i skolan. Vi har egentligen idrott nu men jag är förkyld så jag kan är med. Jag fick gå och plugga istället, men jag har inget att plugga, jag har ju alla grejer hemma.
Fizz ska nog bara skrittas ikväll.

Jag ska försöka fixa en header när jag har tid och ork för det, så vi får väl se om det blir någon header. Eller är det någon som vill hjälpa mig med en?? :)


Fizz och Hero

Nu sitter jag i bilen på väg hem från stal...

Nu sitter jag i bilen på väg hem från stallet. Hoppträningen var väl ganska okej. Vi började med att rida fram själv i trav och galopp. Sedan värmde vi upp lite med trav bommar. Nere på kortsidan skulle vi vända upp på kvarts linjen och ridå rakt fram och sedan flytta in till medellinjen och trava över bommarna. I galoppen hoppade vi två små hinder med tre galoppsprång mellan, på böjt spår. Sedan hoppade vi en kort och klurig bana. Sedan hoppade vi en serie. I slutet fick träna lite mer på sitsen över hindret. Jag trampar ner hälarna för mycket.


rubrik

Idag började min skoldag tjugo över 9. Vi hade två lektioner före lunch, engelska och psykologi.
Vi börjde kl 1 igen efter lunchen. Då skulle vi vara i aulan och lyssna. Det var typ någon kick off för UF företag. Vid 2 var det fikapaus i skolans cafeteria. Vi fick bulle och festis. Sedan skulle vi vara i aulan igen tjugo över 2. Sedan slutade vi ungefär halv 3. En halvtimme tidigare än vanligt.
Nu ska jag nog lära mig lite engelska glosor.
Sedan ska jag äta lite innan jag åker till stallet.
Ikväll är det hoppträning!!!
Skriver nog iknäll om hur det gick. Det blir nog ett mobilinlägg, så jag skriver nog när jag sitter i bilen påväg hem från stallet.
Vi hörs!


Lätt A i Timrå i somras.

 


Dagen!!!

Idag var jag i skolan som vanligt. Jag började 10 och hade engelska. Efter engelskan hade vi lunch och sedan hade vi företagsekonomi. Då hade vi prov. Jag var klar ungefär kvart över 1, så jag slutade då och cyklade direkt till stallet. Jag började med att mocka och fylla mat.
Fizz fick tillbaka sin sko idag och hon var inte lika öm, så jag kunde rida idag.
Åse red Fizz idag och sedan red jag lite och hjälpte mig. Det gick faktiskt ganska bra.
Imorgon är det hoppträning!!

Måndag

Idag var jag hemma från skolan eftersom jag var lite sjuk, jag är så förkyld.
Åkte i alla fall till stallet halv 2 och började med att rida. Jag red i skogen idag, det var ett tag sedan jag gjorde det och det märktes på Fizz. När jag travade av så tyckte jag att Fizz kändes lite konstig bak, så jag skrittade hem. När jag kom tillbaka till stallet och hoppade av, såg jag att hon stog och vilade på ett bakben, jag lyfte benet och tittade vad det var. Det var skon som satt snett och hon var öm och haltade, så vi fick ta av skon direkt. Imorgon kommer hovslagaren till stallet och sätter tillbaka en sko.
Hoppas hon inte är lika öm imorgon.
Klockan 5 hade jag och en till tjej teori med Åse eftersom vi går kursen specialidrott på gymnasiet, vi fick lära oss att visitera. Jag kunde redan det ganska bra, det är ju något som alla hästägare måste kunna, men vi fick i alla fall lära oss lite mer om det.



6 november

Idag är det (tyvärr) sista dagen innan skolan börjar efter en veckas lov.
Var som sagt i Timrå och tävlade igår. När vi kom tillbaka till stallet efter tävlingen hade vi i us spökkväll, det kom ungefär 45 barn. Vi bjöd på tacos, läste spökhistorier, hade en spökrunda i skogen och lekte lekar.
Idag åkte jag till stallet vid 12. Jag skrittade barbacka på Fizz i skogen i 1.5 timme. Fizz förtjänade verkligen det eftersom hon var så duktig igår.




Jag kommer att ladda upp några failbilder när jag har tid. Jag ska försöka att komma ihåg det i alla fall :)

http://stockholmriders.blogg.se/2011/octob...

bloggtvkagh_1710 (MMS)

http://stockholmriders.blogg.se/2011/october/bloggtavling-igen.html


Timrå hästsport förening

dsc_0370_preview (MMS)

Har varit i Timrå och tävlat idag. Hoppade Lätt b och lätt a. Jag tycker att Timrå brukar ha jättebra tävlingar. Lätt B: Jag red först fram lite på deras utebana där man kunde hoppa fram, Fizz kändes jättebra. Framridningen i ridhuset var inte direkt det bästa, det var ganska löst och det var helt upptrampat precis före räcket så man fick inte direkt superbra språng varje gång, men vid oxern var det väl helt ok. Banan var ganska bra. Det var en ganska lätt bana och underlaget där var betydligt mycket bättre. Det var lite hårdare och jag tycker att det är bra eftersom de kan hoppa av bättre, men det är inget underlag man ska rida på ofta. Fizz kändes bra inne på banan också. Vi var felfri i grunden och gick vidare till omhoppningen. Tyvärr så tog vi två bommar på hinder nummer nio som var det första i omhoppningen, men hon kändes som sagt bra förutom det. Lätt A: Red fram ute en stund först. Tänkte mest på vilken galopp hon hade, red mycket tempoväxlingar och fick upp en väldigt bra galopp. Red sedan fram inne också och underlaget var fortfarande likadant. Men jag och Fizz gjorde vårt bästa och gick in på banan när det var dags. Det var bedömning A:0 i denna klass, vilket innebär att tiden räknas direkt. Man måste alltså rida fort hela vägen. Fizz kändes i alla fall suuper i denna klass, och vi tog oss runt hela banan felfritt. Tiden räckte till en andra plats och jag är så stolt över min lilla Fizz.


RSS 2.0